Az elmúlt két évben tudatosan készültünk a nemzetközi bemutatkozásra. És az sem volt kérdés számunkra, hogy erre London a legalkalmasabb helyszín. A brit főváros a világ egyik és kétségtelenül Európa műkereskedelmének központja, ráadásul szívünknek is nagyon kedves.

Éppen ezért örömmel jelentjük be, hogy kizárólag kortárs magyar alkotókat fölvonultató árverést szervezünk október elején Londonban. Ráadásul azon a héten zajlik a szakma egyik legkiemelkedőbb eseménye, a Frieze, így reményeink szerint a nemzetközi műtárgypiac fontos és elismert szakembereinek és gyűjtőinek is esélye nyílik alaposabban megismerkedni az alkotásokkal.

A helyszín is épp ennyire figyelemreméltó, hiszen a Dean Street-i Blacks Club 1764-től működik, és több évszázados fennállása alatt a londoniak egyik kedvelt társasági, kulturális színterévé vált.

A különleges alkalomra válogatásunkat szigorú szempontok alapján állítottuk össze, éppen azért, hogy a lehető legplasztikusabban mutathassuk be a magyar művészetet a ‘60-as évektől napjainkig. A legnagyobb nevektől a legtehetségesebb, ígéretes fiatalokig számos művészt szeretnénk megismertetni a londoni műgyűjtőkkel. Az aukción egyszerre lesznek jelen a ritkaságnak számító szitanyomatok, a kordokumentumként is jelentős fotográfiák, valamint festmények és kisplasztikák.

Az október 3-án, csütörtökön este 7 órakor kezdődő eseményt nem egyszeri alkalomnak tekintjük, hanem egy olyan sorozat nyitányaként indítjuk útjára, amely alkalmat teremt a kortárs magyar művészek rendszeres nemzetközi aukciós szereplésére.

Hisszük, hogy válogatásunk darabjai a jelentős múzeumi sikerek után a műgyűjtői piacon is megállják helyüket. Ahogy bízunk abban is, hogy a londoni közönséget is sikerül megnyernünk ennek az izgalmas világnak: a kortárs magyar művészetnek.