DOBOSSY AUKCIÓSHÁZ

Nagyon szerencsések vagyunk, mert gyerekkorunk óta olyan emberek vesznek minket körül, akik elkápráztatnak és inspirálnak bennünket. Például a nagypapánk, aki bejárta a fél világot, élt Kubában, beszél franciául, a repülés a szenvedélye, és mérnökként maga is tervezett repülőket. Vagy az édesapánk, aki többek között a Blitz Galéria és a MEO alapításával vette ki a részét a hazai műkereskedelemből. Ilyen elődök között felnőni egyszerre áldás és óriási kihívás. Mi az ő szellemi örökségüket folytatva 15 éve külön-külön tudatosan építettük a karrierünket, mind itthon, mind a nemzetközi műkereskedelem központjaiban. Most azonban elérkezettnek láttuk az időt, hogy testvérekként, egy családként elindítsuk a saját, közös aukciósházunkat.

Hiszünk abban, hogy a kortárs képzőművészethez mindenkinek lehet kapcsolódási pontja, hiszen izgalmas, eleven, friss és jelenkori üzenetei bármilyen nyitott gondolkodású embert megszólítanak. Legfőbb célkitűzésünk teljes képet mutatni a magyar kortárs képzőművészetről, annak változásairól és igazi élménnyé varázsolni a műgyűjtést.

Kováts Dávid

Kováts Dávid

15 éve foglalkozom műkereskedelemmel. Pályámat az édesapám által alapított MEO-ban kezdtem, majd később saját galériámban olyan nemzetközi művészeket mutattam be, akik akkor még nem voltak jelen a magyar piacon.

2009-ben Londonba költöztem, ahol a Sotheby’s Institute of Art-ban, Art & Business szakon szereztem meg a mesterdiplomámat. Az ezt követő években a Sotheby’s-nél dolgoztam, ahol a Valuations Department tagjaként kiemelt gyűjtemények felbecslését menedzseltem.

Célom, hogy a nemzetközi műkereskedelemben szerzett tapasztalataimat itthon kamatoztathassam, és a kint megismert üzletmenetet – Nórival közösen – Magyarországon is meghonosítsam.

Kováts Nóri

Kováts Nóri

2010-ben csatlakoztam a Blitz galériához és 2015-ben átvettem az aukciósház vezetését édesapámtól, Kováts Lajostól. Én az ő szenvedélyét és művészetszeretetét hoztam magammal otthonról.

Szeretnénk a Dobossy Aukciósházat lendületessé, inspirálóvá, izgalmassá és bátorrá tenni, vagyis pont olyanná, amilyen nagyapánk élete volt.

A célunk, hogy ügyfeleink, gyűjtőink és látogatóink köre olyan baráti közösséget alkosson, amit a kortárs képzőművészet feltétlen szeretete és támogatása tart össze, olyan emberek közössége legyen, akik nem szeretnek és nem is tudnak művészet nélkül élni.