Tartalmas és izgalmas évet zártunk, amiben a hazai sikeres árveréseink mellett kiemelkedően fontos volt első londoni aukciónk. A 2019-es sikerek köteleznek is bennünket, így idén még nagyobb lendülettel vágtunk bele a munkába.

Emlékeztetőül: a londoni Tate Modern-ben 2020. júliusáig látható Maurer Dóra kiállítása és hozzá fűződik 2019-es aukciós rekordunk is, a Quasi-kép, töredékért – aznapi árfolyamon átváltva – 20 millió 640 ezer 417 forintot fizetett egy gyűjtő. De ha már a számoknál tartunk:

Az aukciósházunk alapítása óta eltelt két évben megdupláztuk a forgalmunkat, és a licitek számának megháromszorozódása azt mutatja, hogy egyértelműen nő az aktivitás és az érdeklődés a kortárs magyar műalkotások piacán.

Londoni árverésünket egyébként hat ország gyűjtői követték nyomon a helyszínen és telefonon, és az aukció vezetője, a kivételes tehetségű Jacqueline Tower-Perkins pedig elvarázsolta a közönséget. A jelenleg New York-ban élő, londoni születésű árverésvezető a nemzetközi piac egyik vezető aukciósházánál, a Bonhams-nél dolgozik és az elmúlt hat évben világszerte vezetett nagyszabású árveréseket. “Izgalmas feladat a magyar kortárs művészet legkiemelkedőbb darabjait bemutatni a nemzetközi közönségnek, ráadásul mindezt egy olyan dinamikusan fejlődő csapattal közösen tehetjük meg, mint a Dobossy Aukciósház” – nyilatkozta a szakember.

Folytatjuk tehát a megszokott aukcióinkkal, de rengeteg újdonsággal is készülünk: például itt, a weboldalunkon is folyamatosan tájékoztatjuk majd közönségünket, érdemes lesz visszatérni!